Главная » Статьи » Спорт » Бокс

Кличко дав гарбуза російській стороні
Володимир Кличко визначився зі своїм наступним суперником та датою поєдинку. Отож наступного разу він вийде у ринг 12 липня в Німеччині на бій проти американця Тоні Томпсона, який спробує відібрати в українця титул чемпіона світу за версією WBO.
 
Окрім цього пояса, Володимир володіє також титулом чемпіона світу за версією IBF, і саме тому є люди, невдоволені тим, що 12 липня Володимир зустрінеться саме з Томпсоном. До таких належить уся команда російського претендента на чемпіонський пас IBF Олександра Повєткіна. "Спонсори" цього боксера запропонували Кличкові за бій доволі значну суму - п'ять мільйонів євро, однак від неї команда українця відмовилася, як і загалом від бою з Повєткіним.
 
Таке рішення Бернд Бенте, менеджер Володимира, пояснив так: "Попри запропоновані п'ять мільйонів євро, умови для нас виявилися незручними. Зокрема, ми б позбулися прав на телетрансляцію. Цей бій показував би телеканал ARD, хоча у нас є контракт із RTL. Думаю, сторона росіянина не зовсім правильно оцінює ситуацію: це Володимир є чемпіоном світу, а не Повєткін, і саме українець має право диктувати умови".

Натомість та ж "сторона росіянина" вважає, що той, хто платить більше, і повинен організовувати бій. Таку тезу висловив промовтер Повєткіна Вілфрід Зауерланд. Більше того - на словах невдоволення рішенням Кличка зі сторони російського боксера не завершилося. Команда Повєткіна збирається у судовому порядку доводити своє право на бій із Володимиром. Уже відіслано протест у IBF проти проведення двобою між Кличком та Томпсоном. І зараз очікують на рішення комітету по чемпіонських боях цієї організації. "За правилами IBF, Олександр є офіційним претендентом на бій із Кличком. У разі, якщо будуть створюватися проблеми щодо зустрічі в ринзі Олександра та Володимира Кличка, це питання ми, безумовно, вирішуватимемо юридичним шляхом. Ми зараз консультуємося з адвокатами відомого боксера Гроціано Роккіджані, який у 2002 році збанкрутив WBC, відсудивши 31 мільйон доларів через схожу проблему", - заявив менеджер Повєткіна Володимир Хрюнов.

Однак як у таборі Кличка, так і в штабі Томпсона впевнені, що бою між цими боксерами 12 липня ніщо не завадить, а тому радять шанувальникам боксу приготуватися до справжнього видовища. Причім американця не хвилює навіть те, що боксуватиме він у "рідній" для Кличка Німеччині. "Тоні вже боксував у Німеччині проти Луана Краснічі. І що? Томпсон переміг німця достроково. Для нього це не проблема. Вірю, що Тоні зможе це повторити й у двобої з Кличком", - сказав промоутер Томпсона Ден Гуесен.

Якщо дата бою Володимира Кличка вже відома, то з поєдинком його старшого брата - все в тумані. Адже раніше ходили чутки, що він відмовився повертатися на ринг через свою участь у виборах міського голови Києва. Мовляв, якщо Віталій переможе на виборах, то через зайнятість на новому посту не матиме часу підготуватися до двобою з Семюелем Пітером за титул чемпіона світу за версією WBC. Але тепер і Кличко, і представники його команди в один голос переконують, що поєдинок обов'язково відбудеться. "Віталій точно битиметься за титул, незалежно від результатів виборів. Президент WBC у курсі справ і не має нічого проти цього, а сам бій проти Пітера все одно раніше вересня-жовтня не відбудеться, щоби не було "накладок" із помітними літніми змаганнями - чемпіонатом Європи з футболу та Олімпійськими іграми", - сказав менеджер нашого боксера-політика Бернд Бенте. Сам же Кличко також підтвердив, що з боксом наразі остаточно не розпрощався. "Думаю, я знайду можливість дотримати обіцянку і вийду на ринг проти Пітера, що відібрав чемпіонський пас у Маскаєва. Тож я вийду, щоби відвоювати цей титул. Я виберу час і зроблю це. Можливо, спеціально для підготовки і проведення двобою візьму відпустку".

Однак багато простих шанувальників боксу та фахівців скептично ставляться до того, що фізична форма Кличка дозволить йому після такої тривалої паузи вийти на ринг і не зганьбитися. Однак і на такі закиди у Віталія є відповідь: "Незалежно від того, чим би я не займався, завжди викроюю час для занять спортом. Це мій стиль життя. У сьомій ранку я завжди у спортивному залі. Розслаблятися собі не дозволяю, бо коли пропускаю заняття, почуваюся значно гірше. Крилатий вираз "у здоровому тілі - здоровий дух" для мене не порожні слова. Так і є. І я все життя цього девізу дотримуюся. А прекрасна форма дає мені додатково сили, якою діяльністю я б не займався. Варто зробити хоча б недовгу паузу в тренуваннях, і відчуваю, що коефіцієнт корисної дії значно падає. Хтось вважає за краще підтримувати тонус міцними спиртними напоями, кавою - я ж підтримую тонус тим, що щодня зранку йду в спортзал" - розповів Віталій Кличко.

Категория: Бокс | Добавил: CHARISTA (12/04/2008)
Просмотров: 1990 | Комментарии: 1 | Рейтинг: 5.0/1
Подобные материалы:
Всего комментариев: 0
avatar