Главная » Статьи » Новости » Украина

1 млн доларів, які СБУ вилучила в мене вдома, я позичив, - Зварич

      9 грудня під час прес-конференції голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич повідомив, що 3 грудня під час нападу на нього з його кабінету представники Генпрокуратури вилучили три мішки з грішми.

В одному з мішків, за словами судді, були гроші, якими гості "посівали" в кабінеті Ігоря Зварича під час відкриття суду в червні цього року. "У мішку були гроші, вилучені з мого столу: монети номіналом по 10, 25, 50 копійок, а також купюри по одній гривні, долару, євро, по 20 грн. Тому після вилучення я чув такі жарти, що, мовляв, суд бере хабарі копійками. Скільки там було грошей, я точно не знаю", - каже суддя. За його словами, ці гроші та ікони, які подарували ЛААС під час відкриття, планувалося віддати церкві.

"Також з моєї барсетки було вилучено 9,6 тис. доларів та 6,4 тис. грн. Це гроші, які впродовж тижнів мені здавали судді на ремонт приміщень суду. Також у мене з дому було вилучено наших з дружиною заощаджень на понад 340 тис. грн, а також розписку про те, що мною на ремонт приміщень суду отримано 100 тис. доларів США", - розповідав Ігор Зварич. Він додав, що обшук в його квартирі проводився без відповідної постанови суду, а в кабінеті - з постановою Шевченківського районного суду Львова. Хоча ЛААС належить до Галицького району.

Також з дому І.Зварича було вилучено 1 млн доларів США. "Ще у 1993 році я отримав ділянку неподалік від Львова. Для її забудови я позичив гроші свого товариша Володимира Косенка - 1,9 млн доларів США. До цього часу частину грошей я використав, детальні записи про те, на що пішли ці гроші, містилися в зошиті, який лежав вдома на моєму столі, і який теж вилучено", - зауважив суддя. За його словами, не було задокументовано нумерації цих купюр, а тому невідомо, "гроші з якою нумерацією та хімічною обробкою можуть потім представити як вилучені у мене", - наголосив Ігор Зварич.

Також він додав, що середня місячна зарплата у судді ЛААС - 17-20 тис. грн, а у судді, який скористався правом відставки, - 50 тис. грн.



Источник: http://zaxid.net/newsua/2008/12/9/143138/
Категория: Украина | Добавил: mad_monkey (13/12/2008)
Просмотров: 1858 | Комментарии: 2 | Рейтинг: 5.0/2
Подобные материалы:
Всего комментариев: 1
avatar
0
1 Fernanda • 06:05:30, 04/04/2012
You're the one with the brinas here. I'm watching for your posts.
avatar