Главная » Статьи » Новости » Религия

“Лазаренко — католикам: “Дай мільйон”"

Американська корпорація "Dugsbery”, яку судова влада Сполучених Штатів Америки пов’язує з іменем скандально відомого екс-Прем’єр-міністра України Павла Лазаренка, вимагає з дніпропетровської парафії Римо-Католицької Церкви понад мільйон гривень. Днями Господарський суд Дніпропетровської області прийняв до розгляду відповідний позов "Dugsbery”.

"Dugsbery” на цей час є юридичним власником костелу св. Йосипа, католицького храму, збудованого 130 років тому коштом католицької громади міста. Між парафією і корпорацією не перший рік триває майнова суперечка у різних судових інстанціях. Влітку 2007 року корпорація вдалася до незаконного руйнування храму, яке врешті-решт парафіяни змогли припинити. Відтоді тривають спроби домовитися про повернення храму католикам.

За всі півтора року переговорний процес майже не рухався з місця. Лише останніми місяцями з’явилося відчуття, що сторони знайшли порозуміння. Приводом для того стала інформація про підписання Протоколу про наміри, між дніпропетровською парафією та американською корпорацією. Корпорація зобов’язувалася передати храм парафії, міська влада — виділити корпорації іншу земельну ділянку. Утім, ті благі наміри і досі лишаються на папері. З боку "Dugsbery” не надходить жодних пропозицій зі втілення обіцянок.

Замість того представники "Dugsbery” почали закидати суди області зустрічними позовами до парафії про відшкодування збитків. Розмір позову понад мільйон гривень. До цього часу суди відхиляли позови, обґрунтовуючи неправильно оформленими документами. 21 січня ситуація змінилася. Суддя Господарського суду Дніпропетровської області І.М. Кощеєв ухвалив порушити провадження у справі та прийняти позовну заяву до розгляду.

Згадується сюжет із геніального твору Ільфа та Петрова "Золоте теля”, коли Паніковскій, вдаючи божевільного, бігав за таємним мільйонером Корейком вигукуючи: "Дай мільйон! Дай мільйон!”. Задум Комбінатора і компанії був простий — під психологічним тиском змусити мільйонера поділитися. Чи "Dugsbery” взяло цей метод на озброєння, побачивши за парафією, що налічує 300 осіб, мільйонерів? Чи Лазаренко справді вважає за єдино можливий спосіб здобути черговий мільйон — взяти його у католицької громади рідного міста? Наміри "Dugsbery” лишаються незрозумілими.

Обурена такою поведінкою американців католицька парафія Дніпропетровська 25 січня, у свято навернення святого Апостола Павла, розпочала акцію протесту. Відтепер усі богослужіння відбуватимуться біля неповернутого костелу. Також парафіяни звертаються за підтримкою до новообраного Президента США Барака Обами, просячи про захист від зухвалих дій американської корпорації.

Категория: Религия | Добавил: CITYPOST (04/02/2009) | Автор: Денис Давидов
Просмотров: 1834 | Комментарии: 1 | Рейтинг: 5.0/1
Подобные материалы:
Всего комментариев: 1
avatar
0
1 Albert • 19:49:45, 01/04/2012
I could watch Schindler's List and still be happy after rdeaing this.
avatar