Главная » Статьи » Новости » Политика

НАТО запропонувало Україні новий формат стосунків

НАТО не прийняло рішення про надання
Україні ПДЧ

Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер заявив, що НАТО запропонує Україні новий формат стосунків у рамках так званої річної національної програми. Питання про надання ПДЧ Україні і Грузії не обговорювалося.

Про це генеральний секретар альянсу заявив у вівторок, 2 грудня, після засідання Північноатлантичної ради НАТО на рівні міністрів закордонних справ.

"Рішення щодо ПДЧ не ухвалювалося", - сказав Схеффер.

"Я можу сказати, що союзники схвалили 2 ключові пункти. Перше: усі елементи, я повторюю, усі елементи рішення відносно України і Грузії, яке ухвалили у Бухаресті, залишаються. Усі елементи, і це включає і те, що з часом вони будуть членами НАТО, якщо захочуть, і – варто зауважити - коли вони відповідатимуть стандартам НАТО", - заявив він.

Також Схеффер повідомив, що союзники ухвалили рішення створити так звану річну національну програму.

Генсек альянсу заявив, що НАТО має намір надавати обом країнам глибшу допомогу в імплементації необхідних реформ. "Це означає, що НАТО оптимізує, підсилить свою допомогу в рамках комісії Україна-НАТО", - сказав Схеффер. Він зазначив, що було прийнято рішення про посилення інформаційних офісів НАТО в Києві і Тбілісі.

"Обидві країни досягли прогресу, але обидві вони повинні ще зробити дуже багато", - підкреслив генсек.

Сьогодні, 2 грудня, в Брюсселі почалося дводенне засідання Ради НАТО на рівні міністрів закордонних справ, на якому очікувалося вирішення питання про приєднання України до ПДЧ в НАТО.

Категория: Политика | Добавил: AngeL (03/12/2008)
Просмотров: 1715 | Рейтинг: 5.0/2
Подобные материалы:
Всего комментариев: 0
avatar